Monday, April 27, 2015

Gegar

Bila hati dan akal bersatu ,
aku start berbica mengikut "facts"

Aku tak salahkan takdir ,
jauh menyalahkan Tuhan .

Kadang aku fikir dimana adilnya . 
Lelah aku mengejar dunia , 
aku lupa hakiki . 
Syurgaku . 

Ya rahman tiupkan Nur dalam diri ini.
Wallahualam

Saturday, April 25, 2015

Quick silver

A bit freaking out .
Tetiba muncul dalam mimpi .

Aku anggap ini hikmah .
Sejak hari itu kita tak pernah bersua . Tidak pernah bertemu .
Tutup buku .

Tapi hari ni bila kau jenguk aku dalam mimpi . Aku nak kau tahu , kaulah sahabat aku untuk selamanya .
Kau tak perlu ada . 
Tapi cukup bersemadi dalam hati . 

Tidurlah sahabat .
Kalau ada rezeki kita pasti bertemua jua sahabat. 

Thursday, April 16, 2015

Krabi gateaway



Landed in Krabi International Airport .
Clear custom , amek beg you will reach place call " arrival "

Pegi ke kanan kalau you dah book hotel and takde transportation .
Kat situ I amek taxi 600 baht to Aonang .
Tak perlu amek supir pun .

*** I rasa kalau walk in lebih murah dah book via agoda and etc . Cuma penat la kalau masa pegi tu peak season sat gi tidur kat bus stop pulak . hehe . But I think you able to get the room kalau macam mana peak time pun . Hotel , villa , room , hostel berlambak gila .
Not to worried .

Our Krabi trip , kami stayed kat Phra Nang Inn . A bit pricezy tapi I suka the area . Moo 2 - nama district . Cross the road is walking street dah , cross the other angle is beaches dah .
Nite Market

We decided to rent a bike . Harga sebiji motor 250baht .
We took a map - and we planned by ourself .

Kita decided p Krabi town by motosikal . Jauh , 30 min naik motor tapi ok. Nama pun jalan jalan . Makan angin la sikit . But if u bring family I just may took a cab to Krabi town .

Then I pilih back to nature on our outing .
They charge us 750baht per person for Elephant tracking , Emerald pool & Hot Spring waterfall .

Meh kasi review skit on the places .

Hot Spring waterfall - concept back to nature kan . So I would urge proper shoes . Kami pakai thong , a bit not comfortable sebab nak kena jalan . Concept  "Jalan" .
Tempat ni hot spring . Kami tak mandi pun .
Breakfast provided

Eemarld pool - Excited jugaklah . Macam bukit belacan . hahahha . Takla . Tapi kena jalan . JAUH . result dia okay kalau concept back to nature , tapi kalau rich and famous ala ala Diva not recommended . Peluh ketiak . Masam gila . Mak ai jalan masuk dalam nak jumpa Emerald pool is 0.8KM . huwaaaa . Kat KL pun xjalan punya jauh cam ni kan .
Takde proper shelter . Letak barang bersepah sepah . Tapi make sure nampaklah barang kita letak tu . Takde storage locker bagai .

Elephant tracking - Jalan jalan naik gajah macam zaman dolu . Ala ala King gitu . panas jugak lah . Tapi ingatkan concept kita . back to nature .


Island tour for a day 8 island - Depa kasi 3 orang 2200baht .
Tapi maybe combo package kot .
Makanan halal pulak .
Well , banyak . I highly recommended Chaba . Makan kat KL pun kalau ade ikan , tomyam , banyak lauk pun dalam 100 lebih kan . sama je . Bab makan en suami marah kalau saya berkira kira .
So halal restaurant banyak .
Chaba
Lemon
Banyak lah . Tak ingat . Jalan skit toward masjid Aonang .. banyak kat situ . Kalau local tak nak guide pun ok sebab hangpa takkan sesat . P cari masjid .

Lagi ? We had a great short vacation .
Massage la apa lagi . Harga sama je . 250baht -400baht .
I memang tak buat pedicure manicure sebab dah sign up setahun kat KL , tapi saja gedik color kuku . Yang ni aku recommend . P cari "DEAR MASSAGE " , cari awek nama "nok" . Terbaik . Very neat and cantik . Impress berganda ganda dengan kesungguhan depa menconteng kuku ku .

Done .

Flight 
AA - 220 per person 

Accommodation 
Hotel - RM1500 , district 2

Tour 
Banyak package , satu package about RM100

Halal Food 
Banyak - cari Masjid . 
Chaba
Lemon



** Bawak makanan sikit . Memang lunch ada tapi masa stop kat Island tu kalau mandi sure lapar . Kalau tak takkan gamak nak ala ala sun bathing ek ? hihi . Bawak junk food . Air manis satu . hahahha .

Total Pageviews