Saturday, December 26, 2015

Terlanjang bulat

Benci pada kau membuak buak .
Hilang rasa hormat .


You just same like a guy out there .


Mampukah aku padam .
Aku berdoa agar aku nampak kau berbogel ! 
Sebangsat bangsat manusia !

ps : Terlanjang bulat 

Sunday, December 20, 2015

Ampunilah aku

Ya Tuhan , 
Hidup ini ibadah .
Redhalah aku ya tuhan .


Perit .
Tapi aku memohon padamu ya allah .
Permudahkanlah..


Mudahkalah ya Allah .


Moga aku kuat dengan segalah khifarah kehidupan yang engkau rencanakan .


Allhuakhbar

Tuesday, December 1, 2015

Alhamdulillah 2015/12

First day .
Breaking record million dollar BDM ! 

Alhamdulillah . Rezeki anak anak . 

Again , new task . new port folio . 
Mekasih Tuhan .
Mekasih mak & abah kerna doa !

Wednesday, November 4, 2015

Rindunya

Allahuakbar .

Ni la akhir zaman .
Tapi betul .

Aku rindu ko sangat .
Rindu cam dulu .
Boleh buat apa aja .
Yang salah aku .
Salah paham . 
Kau heran pun tak .

Windu .




Tuesday, October 27, 2015

Thanks Allah

Syukur .

You heard me god ! 

Allahuakbar .
Allah maha besar .

Ampunilah segala dosa dosaku ya Allah.

Semoga kau memberkati kami sekeluarga. 

Sunday, October 25, 2015

Cinta

Lesson learn in life .


Kerana seorang lelaki .
The friendship ruinned .

Alahai sahabat .

Macam esok tiada . 
Macam esok memang untuk kita sahaja .


Doa kami , 
Moga terbaik untukmu . 


Tatta and take care 😍😍

Monday, August 31, 2015

Warkah

The most hardest things to do is , to hurt people that you loved .

Setiap kifarah bertanda .
Tatkala perjuangan sebuah kehidupan .

Natijahnya , aku tak mampu memiliki apa yang aku rasa hak .
Lantas melepaskan cerca cerca itu bukan mudah .


Fifteen years , when its almost every you fight .
And when things went silent .
Can you imagine how its feel ? 
How its gonna be ? 


Enough .
Menyintai tidak harus memiliki .

Tuesday, July 7, 2015

Layang Layang

Bertahun aku hidup dengan sejarah kau seolah tiada sesiapa .

Hari ni kau tetiba tanya kenapa tiada mesra . 

Wednesday, July 1, 2015

Belang belang

Mencintai itu sakit .
Dicintai itu juga sakit .

Maka anehnya cinta itu lebih dari segalanya . 

Belitnya pujangga kerana cinta.
Dibilangnya mekar pagi .
Aneh .

Belang belang coretnya .
Susah itu dipahami .
Aneh .


Tatkala berdirinya cinta .
Aku pastinya sudah tiada



Friday, June 26, 2015

Hitam Busuk

Hati hitam .
Eh eh . 
Kau ke aku ,
atau sama .


Zahirnya hidup ini tak pernah adil .

Banyak benda aku belajar .

Minda kena kuat .

Allah memang saje duga .
Yang paling busuk hitam .
Yang tak pernah adil .

Tunggu la esok kat padang masyar . 
Kalau jumpa , Kalau tak . 
Tunggu je la .

Kau memang hitam busuk !
Busuk hitam ! 

Thursday, June 25, 2015

Bukan yang dulu lagi..

Ha ah banyak kau.
Aku move on .
Berubah untuk jadi baik .

Siapa kata aku lupa .
aku pilih untuk tidak ingat .



Monday, June 22, 2015

Good time friend ..

Merata rata . 
Tapi apalah sangat .

eh eh .
Tapi serious .

Moga maju jaya .
Takde la kecik hati .
Tapi macam terjiwa sikit .
Hmm 
Baru kenal erti .

Friday, June 19, 2015

Its my birthday !


Alhamdulillah , diberi keizinan lagi olehNya . 

Thanks for the wishes .

ps 

Banyak benda dalam hidup aku tak menjadi .
Tapi aku nak jadi manusia yang thankful . 
Setiap bibit langkah sudah tersirat .
Alhamdulillah .

Mungkin dia bukan terbaik untuk semua .
Tapi pada yang Esa dia adalah yang terbaik untuk aku. 
Terima Kasih Allah atas segala rencana .
Im blessed ! 
🎂🎈

Wednesday, June 17, 2015

Selamat bersahur

Esok puasa . 

Semoga diberi kesempatan .
Agar ada ruang ruang beroleh kemenangan . 

ps : akleh having massive jem 

Monday, June 15, 2015

Ramadhan 2015

Rindu ramadhan .
Rindu terawih .
Bulan paling aku rindu sejak berhijab.
Bulan yang aku tungu tunggu .
Barakah nya .
Rezekinya .

I am just an ordinary person .
The biggest mistake in mylife is - I buat anak anak I sedih of my decision . 
Masa tu , I cuma fikir my future , my life . - "my" yang buat I silap . Its all about me . 

It will come a stage that you got to make a decision to benefit everybody .
And I took with an open heart .
Masya Allah . Indah rupanya .
sebab .. 
Jalan ke syurga tak mudah . Mahal harga sebuah pengorbanan . 
Ya .. aku yang daif juga ingat merasai nikmat syurga . salah ke ? 

Every single day , Aku nak jadi baik . Aku bukan orang alim . Tapi aku nak jadi baik . aku nak hidup dengan orang yang baik baik . Aku nak bergaul dengan yang baik baik . Sebab yang baik boleh ajar aku jadi lebih baik .

Ramadhan .
Tarbiah sebuah perjalanan indah. 
Yang lerai sisa hitam . biarklah dia pergi . Moga sisa sisa itu menjadi bait bait memori . 

Maafkan segalanya .
Dari hujung rambut , hingga hujung kaki .
Padamkan segala dendam .
Let it go .
Dan aku pilih untuk lupa .
Setara mana lupa itu ? 
Sekeras calaran kucing di lengan .
Luka pulih . Parutnya masih .

Salam ramadhan .


Saturday, June 6, 2015

Kalam

Usang sangat .

Kalau Tun relax bicara pasal Jibby . 
Cara aku opposition.


Lama sangat aku tunggu .
Bukan hak aku .

Tapi yang paling favorite .
Happy belated birthday .

Thursday, June 4, 2015

Jenguk

Cukup .
Bila menghalalkan cara .

Hati dan Iman .
Teguhlah .

Tatkala hati terusik .
Rindu .

Lebihnya nafsu.
Allahuakbar.


Monday, June 1, 2015

Garang

Dorang kata aku garang .

Berjuta kali aku cakap - I follow KPI je kot . Bukan mintak lebih lebih .

Tapi kalau depa tak perform , cam mana nak kasi dorang perform ? 
*Belanja kes ? 

Abah dia ! 

Korang ingat aku ni xde jiwa ke .
Aku buat pun untuk korang kann ? 

ps : aku pegi course , trainer aku punya la garang . kami yang bayo dia , apasal dia garang ? 
sebab kita orang bercakap masa dia bcakap ! 

Monday, May 4, 2015

Rindu chikko

Kalau bicaraku serik . 
Allahuakbar . 
Serik sangat .
Lepas Letto kena curi .
Bella came . Then Bella hilang - terasa tapi sudak dijangka . 
Bella came to my house masa tu hujan lebat . Mata dia penuh dengan semut . 
Send her to vet . 
Kasi dia enjoy life of Honeycactus .
Then she went missing .
Lepas Bella - lebih banyak bicara kehilangan Letto .
Chikko came .
I never spent so much tapi I have done for him so much . I fought with him .
No other vaksin yang can help him alive . Imagine Allah took him away infront of my eye. God give me chance to sleep with me before he went to see his creator.
So amatlah terasa kehilangan dia.
Chikko is gifted .
Peneman aku .
Kawan Satria .
Chikko ,
mommy rindu awak .
Sangat .
Jumpa nanti kat alfirdausi.
Doakan mommy ! 

Monday, April 27, 2015

Gegar

Bila hati dan akal bersatu ,
aku start berbica mengikut "facts"

Aku tak salahkan takdir ,
jauh menyalahkan Tuhan .

Kadang aku fikir dimana adilnya . 
Lelah aku mengejar dunia , 
aku lupa hakiki . 
Syurgaku . 

Ya rahman tiupkan Nur dalam diri ini.
Wallahualam

Saturday, April 25, 2015

Quick silver

A bit freaking out .
Tetiba muncul dalam mimpi .

Aku anggap ini hikmah .
Sejak hari itu kita tak pernah bersua . Tidak pernah bertemu .
Tutup buku .

Tapi hari ni bila kau jenguk aku dalam mimpi . Aku nak kau tahu , kaulah sahabat aku untuk selamanya .
Kau tak perlu ada . 
Tapi cukup bersemadi dalam hati . 

Tidurlah sahabat .
Kalau ada rezeki kita pasti bertemua jua sahabat. 

Thursday, April 16, 2015

Krabi gateaway


Nite Market

Landed in Krabi International Airport .
Clear custom , amek beg you will reach place call " arrival "

Pegi ke kanan kalau you dah book hotel and takde transportation .
Kat situ I amek taxi 600 baht to Aonang .
Tak perlu amek supir pun .

*** I rasa kalau walk in lebih murah dah book via agoda and etc . Cuma penat la kalau masa pegi tu peak season sat gi tidur kat bus stop pulak . hehe . But I think you able to get the room kalau macam mana peak time pun . Hotel , villa , room , hostel berlambak gila .
Not to worried .

Our Krabi trip , kami stayed kat Phra Nang Inn . A bit pricezy tapi I suka the area . Moo 2 - nama district . Cross the road is walking street dah , cross the other angle is beaches dah .

We decided to rent a bike . Harga sebiji motor 250baht .
Breakfast provided
We took a map - and we planned by ourself .

Kita decided p Krabi town by motosikal . Jauh , 30 min naik motor tapi ok. Nama pun jalan jalan . Makan angin la sikit . But if u bring family I just may took a cab to Krabi town .

Then I pilih back to nature on our outing .
They charge us 750baht per person for Elephant tracking , Emerald pool & Hot Spring waterfall .

Meh kasi review skit on the places .

Hot Spring waterfall - concept back to nature kan . So I would urge proper shoes . Kami pakai thong , a bit not comfortable sebab nak kena jalan . Concept  "Jalan" .
Tempat ni hot spring . Kami tak mandi pun .

Eemarld pool - Excited jugaklah . Macam bukit belacan . hahahha . Takla . Tapi kena jalan . JAUH . result dia okay kalau concept back to nature , tapi kalau rich and famous ala ala Diva not recommended . Peluh ketiak . Masam gila . Mak ai jalan masuk dalam nak jumpa Emerald pool is 0.8KM . huwaaaa . Kat KL pun xjalan punya jauh cam ni kan .
Takde proper shelter . Letak barang bersepah sepah . Tapi make sure nampaklah barang kita letak tu . Takde storage locker bagai .

Elephant tracking - Jalan jalan naik gajah macam zaman dolu . Ala ala King gitu . panas jugak lah . Tapi ingatkan concept kita . back to nature .


Island tour for a day 8 island - Depa kasi 3 orang 2200baht .
Tapi maybe combo package kot .
Makanan halal pulak .
Well , banyak . I highly recommended Chaba . Makan kat KL pun kalau ade ikan , tomyam , banyak lauk pun dalam 100 lebih kan . sama je . Bab makan en suami marah kalau saya berkira kira .
So halal restaurant banyak .
Chaba
Lemon
Banyak lah . Tak ingat . Jalan skit toward masjid Aonang .. banyak kat situ . Kalau local tak nak guide pun ok sebab hangpa takkan sesat . P cari masjid .

Lagi ? We had a great short vacation .
Massage la apa lagi . Harga sama je . 250baht -400baht .
I memang tak buat pedicure manicure sebab dah sign up setahun kat KL , tapi saja gedik color kuku . Yang ni aku recommend . P cari "DEAR MASSAGE " , cari awek nama "nok" . Terbaik . Very neat and cantik . Impress berganda ganda dengan kesungguhan depa menconteng kuku ku .

Done .

Flight 
AA - 220 per person 

Accommodation 
Hotel - RM1500 , district 2

Tour 
Banyak package , satu package about RM100

Halal Food 
Banyak - cari Masjid . 
Chaba
Lemon



** Bawak makanan sikit . Memang lunch ada tapi masa stop kat Island tu kalau mandi sure lapar . Kalau tak takkan gamak nak ala ala sun bathing ek ? hihi . Bawak junk food . Air manis satu . hahahha .

Sunday, February 15, 2015

Mudah !

Setiap patah betah.
Macam mudah sahaja .

Selalu pesan .
Cakap dengan anak kena lembut.
Nanti kita tua dia tak melawat lansung ke old folk house melawat kita! 
Grrr .. 

Hidup ni selalunya adil .
Tapi perjuangan kena sama .
Apple kena lawan apple.
Orange dengan orange . 
Memang adil .
Baik di balas baik . 
Jahat adalah kifarah .
Baru thankful .

Wednesday, February 11, 2015

Chikko

Mommy rindu .
Tapi Mommy redha pemergian chikko . Chikko sakit . He had dignose sakit saraf. 
Allah pinjamkan chikko untuk uji mommy. Mommy dapatkan rasakan macam mana jaga anak special . 

You were laughing, running . tetiba tak boleh jalan .
Then two week before you left me to be with our creator , mommy rasa mommy have done very well . mommy jaga chikko betul betul . mommy bangun malam bila chikko resah . mommy havent sleep well until the semalam 10.02.15 mommy kunci jam pukul 6am supaya mommy boleh kasi chikko makan . mommy takut tak sempat kalau mommy bangun 6:30am caused all this while a bit  rushing . 
Masa Abang Ya call mommy on 9.02.15 bagitahu chikko taknak makan . tak bak minum , demi Allah mommy mintak bagilah peluang mommy peluk dulu chikko .Bagilah mommy cium chikko kalau allah nak amek chikko . 

Mommy sampai rumah almost 12am mommy terus check chikko . You was extremely penat. Bila mommy panggil nama chikko , mommy nampak mata chikko pandang. mommy letak chikko atas dada mommy and finally I put you inside the cage almost 2am on 10.02.15 after dua jam mommy tido tak mandi after FSC event .

Pagi tu mommy bangun , mommy nampak how difficult bila awak cuba bernafas. Mommy kasi chikko water. and i hug u lama lama . I dapat rasa redup mata awak . Chikko about to go .
Bersama sama azan subuh chikko tinggalkan kami.

Semoga chikko sihat dialam sana .

 

Saturday, February 7, 2015

Duduk diam diam

Duduk diam diam .
sebab engkau takkan faham .
hati ini lembik . 
macam tuan dia . 

sudah sudahlah . 

ps : dengan orang lain gagah kau ucapkan selamat pagi bagai . pirahh ! 

Friday, February 6, 2015

Sampai Bila ?

Lagi ?

seriously rasa macam nak lari jauh jauh . pastu nak dive dalam dalam . Bila dengan orang kaulah manusia paling best. aku harap orang tak buta seperti butanya hati macam kau. tak da siapa bisa tegur kau. 

Ya allah. Moga kekejam ini yang kau takdir ini adalah kifarah. 

Tuesday, February 3, 2015

Grow old together


“We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly.” -~Sam Keen

Dulu aku selalu ada idea dongeng yang sempurna dari cerita romantik yang aku tengok .

Worst . 
Cerita dongeng Katak menjadi putera raja ! 
Sebab tu aku jumpa semua katak ! 
Konon konon mula mula perangai hampeh tapi akan turn to be yang aku rasa safe ! ala ala prince charming pakai pedang panjang ! 
Hahah ! katak betul ! 
Till now aku belajar jadi orang yang lupakan metafora gila cinta romantic untuk mencari kebahagiaan sebenar .. 
Redha . 
Serious it will come slowly. 
Sebab katak jadi prince boleh kita kira dengan jari 😆 . 

Jujurnya . 
I just wanna grow old with him . 
Yang real bila bercakap .
Yang real bila bergaduh .
Yang real in everything .

Biarlah kadang kadang nampak kami macam anjing dan kucing .
Tapi dalam hati ada taman . 
Aku tak moh suami perfect sebab aku banyak kekurangan . 
aku cuma nak seorang suami yang macam suami aku sekarang . 
Blunt bila bercakap . 
tapi tak abaikan tanggungjawab . 

ps : Jujur is subjective . macam package . caramel pop corn & coke . boleh pilih miranda or seven up or pepsi or coke . maksudnya ?
Draw upon your own inner-resources to offer love, attention, and nurturance to yourself when you need it. Then you can let love come to you instead of putting expectations on what it needs to look like..
Insya allah . 
everything gonna be orite 💗💗 


Sincere, 

Monday, January 26, 2015

Parut

Semalam perancangan . 
Hari ini aku dan dia .
Esok masih jauh . 

Aku pilih untuk lupa .
Aku ingin lupa .

Aku tidak pernah takut dengan bayang-bayang .
Aku menangis .
Aku mengadu . 
Pada bahu kau . 
Masakan aku lupa .

Tapi natijah hati terpaut tatkala runsing singgah . 
Kau semai .
Kau baja . 

Kau tidak pernah jadi kedua .
Tak mungkin .

aku hilang .
aku dilahirkan semula .

Maka aku pilih untuk kuat .

Friday, January 9, 2015

Kick off 2015

alhamdulillah .

segala apa dalam ini
redha dan terima..
segala masalah,
segala kesebuan perut--
be thankful ! 

cumanya--
aku kena betulkan volume sikit.
suara terik. kuat jerit.
jantung pun hilang tempo 🎈

payah gak kalau emo sangat. 
hahaahah. 
payah jugak bila hati tak redha tau.
tu la orang tua cakap-- 
bersyukurlah.
ada jalan. 

haahahah. 
separuh nyawa sudah disini.
selebihnya pujuk hati. 

ps :cinta itu aneh ye ! 

Total Pageviews