Friday, June 26, 2015

Hitam Busuk

Hati hitam .
Eh eh . 
Kau ke aku ,
atau sama .


Zahirnya hidup ini tak pernah adil .

Banyak benda aku belajar .

Minda kena kuat .

Allah memang saje duga .
Yang paling busuk hitam .
Yang tak pernah adil .

Tunggu la esok kat padang masyar . 
Kalau jumpa , Kalau tak . 
Tunggu je la .

Kau memang hitam busuk !
Busuk hitam ! 

Thursday, June 25, 2015

Bukan yang dulu lagi..

Ha ah banyak kau.
Aku move on .
Berubah untuk jadi baik .

Siapa kata aku lupa .
aku pilih untuk tidak ingat .



Monday, June 22, 2015

Good time friend ..

Merata rata . 
Tapi apalah sangat .

eh eh .
Tapi serious .

Moga maju jaya .
Takde la kecik hati .
Tapi macam terjiwa sikit .
Hmm 
Baru kenal erti .

Friday, June 19, 2015

Its my birthday !


Alhamdulillah , diberi keizinan lagi olehNya . 

Thanks for the wishes .

ps 

Banyak benda dalam hidup aku tak menjadi .
Tapi aku nak jadi manusia yang thankful . 
Setiap bibit langkah sudah tersirat .
Alhamdulillah .

Mungkin dia bukan terbaik untuk semua .
Tapi pada yang Esa dia adalah yang terbaik untuk aku. 
Terima Kasih Allah atas segala rencana .
Im blessed ! 
🎂🎈

Wednesday, June 17, 2015

Selamat bersahur

Esok puasa . 

Semoga diberi kesempatan .
Agar ada ruang ruang beroleh kemenangan . 

ps : akleh having massive jem 

Monday, June 15, 2015

Ramadhan 2015

Rindu ramadhan .
Rindu terawih .
Bulan paling aku rindu sejak berhijab.
Bulan yang aku tungu tunggu .
Barakah nya .
Rezekinya .

I am just an ordinary person .
The biggest mistake in mylife is - I buat anak anak I sedih of my decision . 
Masa tu , I cuma fikir my future , my life . - "my" yang buat I silap . Its all about me . 

It will come a stage that you got to make a decision to benefit everybody .
And I took with an open heart .
Masya Allah . Indah rupanya .
sebab .. 
Jalan ke syurga tak mudah . Mahal harga sebuah pengorbanan . 
Ya .. aku yang daif juga ingat merasai nikmat syurga . salah ke ? 

Every single day , Aku nak jadi baik . Aku bukan orang alim . Tapi aku nak jadi baik . aku nak hidup dengan orang yang baik baik . Aku nak bergaul dengan yang baik baik . Sebab yang baik boleh ajar aku jadi lebih baik .

Ramadhan .
Tarbiah sebuah perjalanan indah. 
Yang lerai sisa hitam . biarklah dia pergi . Moga sisa sisa itu menjadi bait bait memori . 

Maafkan segalanya .
Dari hujung rambut , hingga hujung kaki .
Padamkan segala dendam .
Let it go .
Dan aku pilih untuk lupa .
Setara mana lupa itu ? 
Sekeras calaran kucing di lengan .
Luka pulih . Parutnya masih .

Salam ramadhan .


Saturday, June 6, 2015

Kalam

Usang sangat .

Kalau Tun relax bicara pasal Jibby . 
Cara aku opposition.


Lama sangat aku tunggu .
Bukan hak aku .

Tapi yang paling favorite .
Happy belated birthday .

Thursday, June 4, 2015

Jenguk

Cukup .
Bila menghalalkan cara .

Hati dan Iman .
Teguhlah .

Tatkala hati terusik .
Rindu .

Lebihnya nafsu.
Allahuakbar.


Monday, June 1, 2015

Garang

Dorang kata aku garang .

Berjuta kali aku cakap - I follow KPI je kot . Bukan mintak lebih lebih .

Tapi kalau depa tak perform , cam mana nak kasi dorang perform ? 
*Belanja kes ? 

Abah dia ! 

Korang ingat aku ni xde jiwa ke .
Aku buat pun untuk korang kann ? 

ps : aku pegi course , trainer aku punya la garang . kami yang bayo dia , apasal dia garang ? 
sebab kita orang bercakap masa dia bcakap ! 

Total Pageviews